Gölyaka Doğa Yürüyüş Parkurları
Gölyaka ve çevresi şelaleler, göller ve yaylaları ile hafızanızda iz bırakacak ilçedir. Efteni Gölü ” Yaban Hayatı Koruma Sahası ve Kaplıcası ” Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı , Bakacak Şelaleleri ve mesire alanı, Karagöl Göleti, Toptepe Seyir Terası , Gölyaka Kültür Parkı, kış sporlarına aday Kardüz Yaylası ve Balıklı, Pürenli Hira ve Derebalık Yaylaları ile gizli bir cennettir. Efteni Gölü ve çevresi yaban hayatı ile flora ve faunası ile fotoğrafçılarını beklemektedir . Güzeldere Şelalesi ve mesire alanı doğada konaklamayı, doğanın sessizliğini ve sayamayacağınız renklerini, kelebeklerin dansını, horoz seslerini, suyun 120 metreden düşerek çıkardığı sesi özleyenleri bungalov evleri, tesisleri ve bireysel kurabilecekleri çadır kamp sahaları beklemektedir. Kültür Parkı bölgenin bölgenin en büyük piknik alanı olarak İstanbul ve Ankara arasında yaşamlarını birleştirerek kültür ve geleneklerini yaşattıkları bir yerdir. 1830 rakımlı Kardüz Yaylası kış sporları yapılabilmesi için uygun alanlara sahiptir. Zirvenin muhteşem panoramik manzarası sizi beklemektedir. Güzergah boyunca; köknar, kayın ve gürgen ağaçları yol boyunca size eşlik eder. Jeep safari, foto safari, dağ yürüyüşü, motokross, çim kayağı gibi aktiviteler yapabilirsiniz.
Efteni- Güzeldere parkurunun 2. Km’sinde bulunan Toptepe’ye vardığınızda 182 merdiven basamağı çıkmayı göze alıyorsanız, Düzce Ovası’nı ve Efteni Gölü’nü yemek ve içecek eşliğinde izleme imkanı bulabilirsiniz. Yeme ve içme siparişleriniz teleferik sistemine benzer bir şekilde sunulacaktır.
Efteni Gölü – Güzeldere Parkuru
Düzce Merkez Doğa Yürüyüş Parkurları
Düzce Merkeze 5 km uzaklıkta bulunan ve geçmişi M.Ö. 3. yy’a kadar giden tarihi antik kent Konuralp Kırk Basamaklar olarak bilinen aslanpençeleri ile süslenmiş amfi-tiyatrosu, atlı kapısı, bereket tanrıçası, müzesi, mermer köprüsü, Roma Köprüsü , su kemerleri, mozaikleri, surları, mezar stelleri, heykelleri, kaideleri, hamamı ve bütün tarihsel mirası üzerine kurulmuş olan üniversitesiyle sizleri beklemektedir. Konuralp’e gelirseniz yöreye has pirinçten yapılan yöresel Konuralp Pilavını yemeden ve pirinçten almadan gitmeyin.
Ahşap işlemeciliği ile hayalinize bile gelmeyecek ürünleri Konuralp’te bulabilirsiniz. 2000 yıl öncesinde Konuralp’e su getiren kemerlerin ayakta kalan kalıntılarının bir ucuna giderseniz kendinizi Kemerkasım Köyünde bulabilirsiniz.
Kaynaşlı Doğa Yürüyüş Parkurları
Ulusal ve uluslararası yolların kesiştiği, dört mevsim ulusal televizyonlarda meteorolojik haberlere konu olan Bolu Dağı yokuşu öncesindeki ovada kurulu olan Kaynaşlı, gel-geç turizmi, et mangalı ve el sanatları ile dikkat çekmektedir. Alternatif spor turizminin merkezi haline gelen Kaynaşlı İlçesi Yörükler yaylasında Off-road Topuk Yaylasında Fenerbahçe Tesisleri, Kurugöl olta balıkçılığı, dağ bisiklet turları yapma imkanını bulacaksınız. Topuk, eğrelti, Yeniyurt, Sinekli Yaylalarında dağ çileği, böğürtlen, kuşburnu toplayarak Abant Gölü’ne ulaşabilirsiniz.
Topuk – Eğrelti – Yeniyurt – Sinekli Yaylaları – Abant Parkuru
Çilimli Doğa Yürüyüş Parkurları
İstanbul yönünde D-100 Karayolu üzerinden bağlanılan Çilimli İlçesine ilerlerken, yemyeşil doğal güzellikler kent yaşamı sürdürenleri heyecanla karşılar. Geniş bahçeli köy evleri buraya yerleşme hayalini körüklüyor. Çilimli’ye 3 Km uzaklıktaki Tepe Köyü’nün yakınındaki meşe ağaçlarından oluşan koruluk görülmeye değer bir piknik alanıdır. Mis gibi kekik kokusunu ciğerlerinizde hissedin lütfen..
Her yıl 6 Mayısta Hıdırellezi kutlamak isteyen Düzceli’ler buraya akın etmektedir. Günübirlik piknikçilerin çocukları için kurdukları salıncaklar, oynanan futbol maçları çok alışılmış keyifli vakitler geçirmenize zemin hazırlar. Organik tarım yöntemleriyle yetiştirilen altın çilek, kestane balı ve böğürtleni de bolca bulabilirsiniz. Parkur sonundaki şifalı sudan içmeden ve bir kap doldurmadan sakın gitmeyin. Akçakoca Cumayanı Mesire alanında bulunduğu Dede Dağı, Ahmet Dede ( Eskici Baba ) ile kardeş olan ve sevginin, sadeliğin, sukunetin ve alçakgönüllülüğün simgesi olan, yağmur dualarınında yapıldığı ve yörenin en yüksek tepesi olan Kaplan Dede’nin mezarının bulunduğu yerdir.
Cumayeri Doğa Yürüyüş Parkurları
Düzce’nin İstanbul yönündeki Cumayeri İlçesi rafting denince ilk akla gelen yerlerden biridir. İlçe merkezinden 3 Km uzaklıktaki Dokuzdeğirmen Köyü su değirmenleri ile anılır. Köyde ilerlerken 9 adet su değirmeninin tarihten getirdiği esintilere şahitlik edeceksiniz. Köy meydanındaki 600 yaşında, 20 m boyunda 3.6 m çapında 11 m genişliğinde anıt çınar ağacını izleme ve altında oturup sohbet etme zevkini tadabilirsiniz. Eski evler ve su değirmenleri arasında bulunan rafting tesisinde lezzetli sazan balığı ve ya melen balığı yemenizi mutlaka öneririz. Doğaya karşı zafer kazanmayı zevk haline getirenlerin gözde sporu rafting severler, Büyük Melen kıvrımları, akıntıları, küçük şelaleleri ile ormanın içinde akıp giden 13 kmlik rafting parkurunu da güzergah olarak seçebilirler. Yürüyüş severlerin haritadaki güzergahtan başka güzergah olarak seçebilecekleri Yenitepe, Davutağa, Esmahanım, Uğurlu Köylerinde sivil mimari eserlerini de görebilirsiniz. Parkur sonunda Melenağzı ile denize ulaştıktan sonra ” Dalış Turizmi ” meraklılarını bekliyor.
Akçakoca Doğa Yürüyüş Parkurları
Parkur Akçakoca çevre yolu, Göktepe ve Aktaş Köyü sapağından başlar.
Cumayanı mesire alanı anıt ağaçları, eski hamam kalıntısı, türbesi, camisi ve berrak deresiyle çok yönlü eşsiz bir mesire alanı olarak sizi karşılar. Yüksek ağaçların altında sessizliğin sesini kuşların cıvıltısı bozar. Burada gidiş ve dönüşte yemek ve dinlenme fırsatı bulursunuz. Arabacı Köyünü geçtikten sonra Aktaş Köyü meydanında sivil mimari evlerini görebilirsiniz.
Film yapımcıları için uygun bir platodur burası.
Köyde yöre halkına has ulaşım araçlarını da görebilirsiniz. Köyden sonra, bölgenin geçim kaynağı olan fındık bahçelerini geçtikten sonra orman içerisine girilir. Yaz aylarında kestane ağaçlarının gölgesinde, yöresel yiyecek ve içecek bulabilirsiniz. Buradan dere yatağını takip eden patika yol izlendiğinde şelaleye ulaşılır. Şelaleden sonra dileyenler Aktaş Köyünden ayrılarak 3-4 Km mesafedeki, deveci armuduyla ünlü Hemşin Köyü ve hiç çivi kullanılmadan yapılmış tarihi ahşap camii de görebilirler. Ayrıca bu yolun geçtiği tepeden Karadeniz’in mavi ve yeşili buluşturan muhteşem tabiat dokusunu da seyredebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder