Düzce Kabağı ve Kestanesi Şenliği - Hasat Şenlikleri


Düzce kabağını ulusal ve uluslar arası seviyede tanıtmayı amaçlayan festival kapsamında kabak ile yapılan birbirinden farklı lezzetler; tatlılar, börekler, çorbaların yanı sıra kabaktan oyma figürlerle DÜZCE KABAĞI’nı ön plana çıkarmaya çalışılan etkinlikle üreticiye destek olmak ve birlik beraberlik içerisinde Düzce’li olmak ruhunu yaşatmak hedeflenmiştir. İlimiz, kabak üretim miktarı açısından Ülke sıralamasında 3.sırada yer almaktadır. İlimize özgü ürünlerin yayım çalışmalarına ve üretim miktarlarının arttırılmasına büyük önem vermekteyiz. Düzce’nin gastronomi mutfağında da yer alacak olan Düzce Kabağının ünü Düzce’yi aştı. Düzce’nin sulak ve humuslu topraklarında yetişen, nisan ayının sonunda ekilen ve ağustos ayı sonu , eylül başı gibi hasadı gerçekleştirilen kabağın 90 günlük öyküsü lezzet duraklarında adını yazdırdı. En çok Ankara ve İstanbul gibi illerden büyük talep talep gören Düzce Kabağının kalite farkı pazarda daha tercih edilir bir yer edinmesini sağladı. Kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden biri olan hem tatlı yapımında hem de çeşitli yemek yapımında kullanılan Türkiye’nin üçüncü büyük üreticisi durumunda olan Düzce Kabağı lezzeti ve kalitesi ve kendine has aromasıyla ön planda yer almayı başardı. Düzce'nin hasat şenliği , bir hasat festivali olarak her yıl düzenlenmektedir.

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

81 Dünya Düzce Günleri